Нуждата от редовен кабинет и необходимостта от преодоляване на политическата криза

...
Нуждата от редовен кабинет и необходимостта от преодоляване на политическата криза
Коментари Харесай

Карадайъ пред Радев: Политическата криза е факт. Въпросът е как да я преодолеем

Нуждата от постоянен кабинет и нуждата от преодоляване на политическата рецесия бяха тематиките, които представителите на Движение за права и свободи разискаха с президента Румен Радев на днешните съвещания. И съгласно Радев, и съгласно ДПС очакванията на обществото са за постоянно държавно управление, само че от Движение за права и свободи бяха безапелационни, че преодоляването на политическата рецесия може да се случи посредством разговор сред партиите, политическите субекти и разговор сред институциите. Нещо повече, от партията обявиха, че одобрен План за възобновяване и резистентност и одобрени оперативни програми, могат да дадат подтик за развиването на стопанската система в страната.   

" Тази година българските жители на три следващи избора дадоха своя глас за смяна. Очакванията на обществото са за постоянно държавно управление. Затова за нас е значимо мнението на всяка една от парламентарните групи за активността на новия парламент, за упованията, свързани с работата на бъдещото държавно управление и неговото образуване ", сподели президентът при започване на срещата. 

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че в действителност е имало три избора вследствие на политическата рецесия в страната. По думите му, обаче политическата рецесия не настава за един ден, а през годините сме стигнали до обстановката, в която се намираме.

" Според нас превъзмогването на политическата рецесия може да се случи посредством разговор сред партиите, политическите субекти и разговор сред институциите. Не е нова тематика за нас от Движение за права и свободи, тъй като през годините ние нееднократно сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа рецесия. Много пъти сме имали опция да дефинираме какво разбираме под възобновяване на нормалността в политиката, възобновяване на демокрацията и възобновяване на държавността. Политическата рецесия е реалност. Въпросът е по какъв начин преодоляваме политическата рецесия ", уточни водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ съобщи, че страната има потребност от постоянен кабинет предвид на множеството рецесии - covid-кризата, здравната, обществената, икономическата и финансовата, инфлацията, която сега се развива, растящите цени. " Това изисква отговорно ръководство, ръководство с визия, изискват виновни политически субекти с бързи, незабавни дейности предвид на превъзмогване на рецесията и с взор в бъдещето ", сподели Карадайъ.

Той уточни, че съгласно ДПС сме закъснели с Плана за възобновяване и резистентност, закъсняваме и с оперативните стратегии. " Националният запас, който имаме за реализиране на нужните промени, всички знаем, че не е задоволителен, а тези благоприятни условия, които бихме ги имали при одобрен План за възобновяване и резистентност и одобрени оперативни програми, считам, че могат да дадат подтик за развиването на стопанската система в страната и в последна сметка да се покачат приходите на гражданите 

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев организира първите две съвещания, първо с представителите на  " Продължаваме промяната ", а след това и с ГЕРБ-СДС. От " Продължаваме прояманата " оповестиха, че са приключили съдружното съглашение и чакат до края на седмицата да им бъде връчен мандата за сформиране на праителство. От ГЕРБ пък се зарекоха да бъдат знаеща, можеща и непримирима съпротива и че всяка неточност ще бъде осветявана. От ГЕРБ-СДС показаха противоречие с прекомерно позитивната оценка на президента във връзка с служебното държавно управление и показаха вяра, че с началото на новия му президентски мандат, стилът на ръководство на Румен Радев да бъде друг. 

Последната за през днешния ден консултация е планувана за 14:00 ч. - с Българска социалистическа партия. Утре, 7 декември, ще се състоят консултациите с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ". 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР